donderdag, augustus 19, 2010

Moet intranet sexy zijn?

Een intranet moet er goed uitzien, en regelmatig worden bijgewerkt. Als het intranet er slecht uitziet en niet wordt ververst, krijgt het niet de aandacht die het verdient. Het geeft het signaal af dat het als medium onbelangrijk is.

It should say: this is a high quality site built by professionals who care about delivering an effective solution that works...

Een goed ontworpen en up-to-date intranet laat zien dat de organisatie bereid is om te investeren in intranet, en dat het een belangrijk platform is voor het leveren van informatie en hulpmiddelen.

Een intranet hoeft, of sterker nog moet, er niet hetzelfde uitzien als de website.

Bij het Zeeuws Archief hebben wij hiervoor ook gekozen. Er bleek zelfs bij het personeel verwarring te bestaan of informatie op de website stond of op het intranet. De 2 leken erg veel op elkaar. Door de vernieuwing van de website eerder dit jaar is dit niet meer het geval.

De vormgeving van het nieuwe intranet zal sterk afwijken van de website. Dit is een duidelijk opdracht geweest aan het ontwerpbureau.

Ten eerste om verwarring te voorkomen. Maar meer nog omdat we bij intranet meer de nadruk willen leggen op de functie van hulpmiddel.

...intranet should not look the same as the public website. These differences should be reflected in the design of the two sites.
Without the marketing or selling aspect, intranets should also be much simpler and cleaner, focused much more on being useful than attractive.

Moet er dan helemaal geen aandacht worden besteedt aan het uiterlijk? Tuurlijk wel. Dat schreef ik aan het begin al. Ook het uiterlijk van een intranet is belangrijk.

Maar het aantrekkelijke moet vooral zitten in de inhoud.

So, a sexy intranet isn’t one that just looks stunning—it’s also one that offers real value and, in the end, helps builds confidence in the company. When this is done well, it can boost morale, enhance communication, increase efficiency, develop a greater sense of corporate culture and community, and provide an extremely effective and secure way to distribute relevant information. That’s sexy, right?

[ bron: www.steptwo.com.au & entrepreneurindia.in ]

1 opmerking:

  1. Ik vind dat inhoudelijk en uiterlijk met elkaar in evenwicht moeten zijn. Als je inhoudelijk iets waardevols wilt presenteren en je wilt dat je gebruikers er interactief mee omgaan, dan is een aantrekkelijke vormgeving een extra stimulans om er ├╝berhaupt naar te kijken en vervolgens er ook mee aan de slag te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen