donderdag, augustus 19, 2010

Geef het beestje een naam

Als het moment is aangebroken van het aantrekkelijker maken van het intranet, is het ook tijd geworden na te denken aan de benaming van het intranet.

Waarom zou je alleen veel tijd en geld investeren in het uiterlijk en aan de inhoud en waarom niet aan de naamgeving?

Ook de naam kan bijdragen aan de volwassen uitstraling van het intranet. Een goeie naam kan de promotie van het medium een flinke zet in de goede richting geven.

A catchy name, consistent use and good marketing may be just the thing to give a new intranet a vital boost.

[ bron: www.steptwo.com.au ]

1 opmerking:

 1. Dit artikel http://www.intranetmonitor.nl/2010/02/zo-kies-je-een-naam-voor-je-intranet.html gaat over het kiezen van een aantrekkelijke naam voor intranet. De voorbeelden zijn sprekend. Zoiets zouden we ook kunnen bedenken voor ons archiefintranet. Ik geef zo uit de losse pols maar even een aantal suggesties. Uitgaande van het depot: kijk eens op ..., er is nieuws op ..., op ... vind je meer info, alles wat je nodig hebt staat op ..., etc.: de Plank, de Doos (en dan natuurlijk met de combinatie in ipv op), de Lade, etc.
  Uitgaande van intranet als ontmoetingsplaats, het Plein, Square, de Bank (variatie op tuinbanken in onze stadstuin), het Kennisterras.
  Aanhakend bij de geschiedenis van het huis: het Comptoir (werkkamer Van de Perre), het Boudoir (kamer van mw Van de Perre-Van den Brande), de Oude Bibliotheek, Kenniswijzer (variatie op de windwijzer in de Van de Perrebieb), de Salon (dé ontmoetingsplaats in het huis), de Zolder (waar in de rechtbanktijd de archieven stonden), de Commanderij (vroegere huisnaam van het Van de Perrehuis en verwijzend naar de eerste bewoners van het huis, de ridders van de Duitse Orde), etc.
  Aanhakend bij archieven/archiefstukken die we beheren: het Logboek, het Journaal, het Charter, etc.
  Nou, dat was het even voor nu ;-) mocht ik nog iets bedenken, dan meld ik me weer.

  BeantwoordenVerwijderen