dinsdag, november 16, 2010

Nederland schreeuwt om cultuur

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de efficiencykorting. Nog weer later de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur. Er wordt ruim 20% gekort. En als toegift gaat de BTW op kaartjes voor beeldende kunst, concerten en voorstellingen omhoog van 6 % naar 19%. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg. Dat is geen bezuinigen, dat is moedwillig slopen van iets waar het gros van de Nederlanders van geniet en waar alle Nederlanders van profiteren.

Op zaterdag 20 november 2010 laat het publiek van zich horen, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem. Samen met je muziekschool, bibliotheek, harmonie of tekenclub, te gast bij je favoriete museum, theatergezelschap of orkest. Op het Neude in Utrecht of het Schouwburgplein in Haarlem. Op radio en televisie. In kranten, tijdschriften en op internet.

Doe mee op 20 november: schreeuw mee om cultuur, één collectieve, keiharde schreeuw die door heel Nederland klinkt. Het kabinet zal weten dat Nederland zijn cultuur wil behouden.
NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR bundelt de stemmen van allen die willen voorkomen dat er onherstelbaar wordt gesnoeid in kunst en cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten