maandag, augustus 30, 2010

Cybersave Yourself

In september gaat de Cybersave Yourself najaarscampagne van start.

Deze campagne van SURFnet is gericht op studenten en medewerkers uit het hoger onderwijs en onderzoek. Het doek is om gebruikers meer bewust te maken van de veiligheidsgevaren die internet met zich meebrengt. De thema's phishing, social media, vertrouwelijke informatie, mobile computing en back-uppen staan centraal.

De website van de campagne geeft veel tips. De tips rondom social media "druk" ik hieronder af.


Wat kunnen anderen, bijvoorbeeld jouw (toekomstige) werkgever online over jou te weten komen? Te veel informatie op sociale media achterlaten kan namelijk een gevaar zijn voor je (online) identiteit. Met de verschillende gegevens die je achterlaat kan iemand bijvoorbeeld je wachtwoord raden. Ook kan het zijn dat je op basis van je online profiel wordt afgewezen bij een sollicitatie.

Hieronder enkele tips om je online identeit veilig te houden.

* Tip 1 - Pas op met wat je zegt op sociale media. Of welke foto's je op internet plaatst. Sommige informatie kan later tegen je gebruikt worden.

* Tip 2 - Gebruik een sterk wachtwoord dat niemand kan raden. Zo voorkom je dat iemand anders jouw profiel kan kapen.

* Tip 3 - Ook al gebruik je populaire sociale media niet, maak toch een profiel aan. Zo voorkom je dat iemand anders jouw naam registreert en zo jouw digitale identiteit vervalst.

* Tip 4 - Beveilig je profiel zodat niet iedereen je foto's en berichtjes kan lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten