maandag, februari 01, 2010

Feed my inbox

De cursus 23 archiefdingen heeft er o.a. voor gezorgd dat er een Zeeuwen Gezocht blog is gestart.

Via dit blog gaan we nieuwtjes verspreiden. Deze nieuwtjes werden tot nu toe via de e-mailnieuwsbrief kenbaar gemaakt. Maar dit was een klus waar nogal veel tijd in ging zitten. Alleen al het managen van de e-mailadressen kost veel tijd.

Op het blog geven we de tip om het blog d.m.v. de rss-feed te volgen. Maar rss blijkt voor veel bezoekers van Zeeuwen Gezocht iets onbekends te zijn.

Om meer uitleg te geven plaatsen we vandaag een vlaams-talig Youtube-filmpje dat op - kinderlijke - eenvoudige wijze uitlegt wat rss is en hoe je feeds kunt volgen.

Hopenlijk helpt dat filmpje.

Zoniet dan heb ik nog iets moois ontdekt: Feed my inbox.

De rss-feed hoef je niet in netvibes of igoogle te volgen, de feed komt in je oude vertrouwde mailbox terecht. Handig!

Ik denk dat ik morgen de Archiefleeuw adviseer aan deze applicatie aandacht te besteden op het Zeeuwen Gezocht blog.

De gratis versie van Feed my inbox stuurt slechts 1 keer per dag een e-mail, en er is een maximum van vijf te volgen rss-feeds. De andere versies (de betaalde) zenden realtime de feed(s) naar je toe, en daar is sprake van een ander aantal feeds dat gevolgd kan worden.

3 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens handig! Ik heb meteen de de ZA-blogs in Feed My inbox ZA ingevoerd. Die is weer doorgelinbkt naar thuis en zo gaat alles vanzelf. Misschien nog wel handiger dan Netvibes of iGoogle? Of juist niet? Kwestie van uitproberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Poulus, zojuist geblogd over Feedmyinbox, wat een handige tool. Wil je even kijken of ik het goed heb gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Poulus,
  Zojuist is de RSS-feed van het blogbericht van gisteren in mijn mailbox beland. Het werkt! Ga nu alle leden van de mailinglist van Zeeuwen Gezocht informeren...

  BeantwoordenVerwijderen