donderdag, januari 14, 2010

Virtuele rondleiding met Photosynth

Microsoft heeft een mooi produkt afgeleverd: Photosynth.

Photoshynth maakt van een serie foto's een diashow. Het mooiste resultaat krijg je met foto's die een overlap hebben. Op deze manier kun je een mooie panorama-foto krijgen of - en daar moest ik meteen aan denken toen ik Photosynth aan het ontdekken was - een virtuele rondleiding.

Dat lijkt me een mooie toepassing voor het Zeeuws Archief. Door het hele gebouw, maar een indruk geven van een tentoonstelling is ook een mogelijkheid.Bij Edwin lees ik dat Zeelandnet en de Zeeuwse Bibliotheek nu werken samen in een project met Photosynth: de Zeeland Photosynth.
Het voorbeeld is gemaakt met foto's van Zullie (mijn "oude" buurvrouw).

Wat me ook mooi lijkt is een serie oude foto's van Middelburg in Photosynth te zetten. Misschien is het mogelijk om zo een "wandeling" door het Middelburg van voor 1940 te maken.

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me wel erg cool om zo het middelburg van vroeger te verkennen! Dan ook nog even koppelen aan een mobiele applicatie (met mscape ofzo?) voor je telefoon en zo kun jezelf de stadswandeling lopen alsof je in die tijd bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat lijkt me ook erg leuk , zou het niet kunnen met foto's van toen en foto's van nu !

  Ik wil die van nu wel voor je maken buurman ;-)
  Beginnen we dan met SintJoris.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Alinda: helaas meldt de website van mscape
  "All Mscape Software products are discontinued."
  Onze blogposting komen qua strekking wel overeen.

  @Buurvrouw Zullie: ja goed plan, al worden foto's van de sint jorisstraat van voor de oorlog lastig, want de sint jorisstraat was er toen nog niet, of niet op die plaats

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Poulus: we hebben ook al zitten kijken naar het gebruik van foto's uit de beeldbank voor photosynth maar dat is nog erg lastig, door de diversiteit van de beelden. Lijkt me wel heel leuk ook. Er wordt nu wel gewerkt aan een iphone-applicatie die gebruik maakt van oude foto's van middelburg. Daar ben ik zeer benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen