maandag, januari 18, 2010

Movement van Jata Haan

Jata Haan won op 25 september 2009 op het Nederlands Film Festival in Utrecht Celluloid Remix.

Celluloid Remix is dé online remix-contest met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis. Professionals en amateurs remixten bijzonder cinematografisch materiaal uit de periode 1917-1932 tot nieuwe korte films met een eigen soundtrack.

De film van Jata Haan - Movement - put uit de gedigitaliseerde collectie van het Filmmuseum, het Freesound-project en Flickr Commons. Haar filmpje is een virtuele reflectie van Amsterdam.

Hoewel iets dat op 25 september 2009 gebeurde niet bepaald nieuws is, is het voor mij wel nieuws. Ik had geen weet van deze wedstrijd, maar nu ik het weet vermeld ik het omdat ik het prachtig vind om historische films en afbeeldingen op deze manier aan te bieden.

Doel van Celluloid Remix was om te experimenteren met de mogelijkheden om gedigitaliseerd filmmateriaal beschikbaar te stellen en te hergebruiken.


Is het een idee om oude filmpjes van Middelburg (die van voor WOII) ter promotie van het vergeten bombardement door kunstenaars te laten remixen?Meer informatie over Celluloid Remix is te lezen op de site van Creative Commons Nederland.

3 opmerkingen:

  1. Waarom ook niet? Het geeft soms interessante draaien aan het geheel inderdaad. Ook leuk om daar specifiek Zeeuwse mixtalentjes op los te laten. Wedstrijd aan koppelen, retrorap erbij: ziedaar een opening naar de jeugd.

    Of is dat iets te hoopvol?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Edwin: Laten we het daarover hebben in het door ons op te richten innovatieteam.

    BeantwoordenVerwijderen