zondag, december 27, 2009

#17 Genealogie 2.0

Op 4 april 1983 begon ik als tegger (tewerkgesteld erkend gewetensbezwaarde militaire dienst) bij het Rijksarchief in Zeeland.

Na een rondleiding door het gebouw aan de St. Pieterstraat en een zeer korte uitleg van de telefooncentrale en de electrische typemachine werd ik achtergelaten in de receptie-ruimte.
Vanaf dat moment was ik de receptionist/telefonist van het RAZ.

Heel enthousiast kwamen studiezaalbezoekers soms vertellen dat ze weer een deel van hun stamboom hadden weten uit te pluizen. 8 jaar ben ik receptionist geweest en altijd heb ik heel beleefd geluisterd naar hun verhalen, maar echt boeien deed het me niet. En nog steeds niet.

Waar ik wel enthousiast van kan worden zijn de goeie cijfers die Zeeuwen Gezocht krijgt op Stamboomgids.nl

Al vanaf de lancering van Zeeuwen Gezocht help ik collega / vriend Archiefleeuw met deze site. De vormgeving is (deels) van mijn hand. En twee keer per jaar deel ik mee in de stress van de leeuw om te zorgen dat de updates weer geplaatst worden.

Ik weet dat de Archiefleeuw de verschillende fora in de gaten houd om te zien of er wordt gesproken over het Zeeuws Archief en / of over Zeeuwen Gezocht.
Ook van LVBD weet ik dat ze dit als als webcoordinator doet.

Genealogen vormen een groot deel van onze doelgroep en die moeten we zeker d.m.v. webcare goed volgen en bedienen.

En dan tenslotte de widgets. De widget van het Genealogisch Woordenboek op de site van het BHIC vind ik reuze handig. Deze zou zeker ook tussen de Zeeuwen Gezocht hulpmiddelen kunnen staan.

Ik heb de blog van de schrijver van deze opdracht er ook op na geslagen. Bob heeft recent op zijn blog geschreven over widgets wist ik me te herinneren.

Hij doet dat in zijn posting van 21 november 2009 Digitaal Archief ‘s-Hertogenbosch 2.0.

Het is geen geheim dat ik dol ben op widgets en zie het dan ook als opdracht om voor Zeeuwen Gezocht een widget te ontwikkelen.

2 opmerkingen:

  1. Grappig. Ik volg inderdaad via Google Alerts wel iets van wat er gebeurt op bijvoorbeeld Stamboomforum. Maar de Stamboomgids kende ik dan weer niet. Leuke site!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erkend gewetensbezwaarde. Daar wil ik ook nog wel eens over bomen. Altijd interessant is dat :-)

    BeantwoordenVerwijderen