donderdag, oktober 08, 2009

Nog even terug naar #4 Maak je leven eenvoudiger met RSS

Nu de meeste deelnemers aan de slag zijn gegaan met de cursus en inmiddels hun blog hebben aangemaakt komen de vragen over RSS.
In mijn eerste tweede post op dit weblog schreef ik dat ik al jaren dankbaar gebruik maak van iGoogle om rss-feeds te volgen. Netvibes heb ik (tot nu toe) overgeslagen op mijn ontdekkingstocht.

Maar nu er vragen komen over Netvibes heb ik me er gister ook eens in verdiept. Account aanmaken. Bleek dat ik al een account te hebben. Dat overkomt me vaker. Denk ik dat ik iets nieuws heb ontdekt op internet, probeer ik een account aan te maken, blijkt dat ik dat al maanden eerder heb gedaan. Dan is zo'n optie "wachtwoord vergeten?" erg handig.

Na ingelogd te zijn, uitgezocht hoe een en ander werkt bij Netvibes. Een paar tabbladen aangemaakt. Ook één voor de 23 archiefdingencursus.

Alle feeds van mijn collega-cursisten staan overzichtelijk op 1 tabblad bij Netvibes. Reuze handig!
En... ik vind Netvibes nu al handiger en vooral mooier dan iGoogle. Het kan zo maar zijn dat ik alle items die ik op iGoogle heb staan overzet naar Netvibes.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind Netvibes toch ook nog steeds de fijnste. Het is misschien ook wel goed om te weten dat je de hele inhoud van een persoonlijk startpagina als OPML-bestand kunt importeren en exporteren. Dat wist je misschien al...maar het bespaart je veel werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ola,

  He paulus nog een tip! Je kunt in netvibes ook rss feeds nemen op de reacties van blogs. Wordpress geeft automatisch al een rss feed hiervoor die je kunt toevoegen. Bij bloggeraccounts gaat dit met het volgende trucje:

  1. Voeg een cursist toe aan je netvibes.
  2. Als je dit gedaan hebt klik dan in de feed op opties en kies voor dupliceer deze module.
  3. De feed komt er dan 2 x te staan. Kies er maar een en klik op bewerken. Je ziet nu de url van de feed. Waar posts in de url staat vervang je door comments. Klik op ok en je ontvangt ook de laatste reacties van cursisten.

  handig want zo kun je zien of er al iemand gereageerd heeft!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Alinda: dank voor deze tip, maar weet niet of ik ook alle commentaren meteen wil zien.

  @ Edwin: die optie ken ik nog niet. Ga het proberen.

  BeantwoordenVerwijderen