dinsdag, maart 09, 2010

Linkbaiting is werken aan je SEO

Alweer een terrein waar ik veel meer van wil weten: linkbaiting.

Je kunt wel heel veel tijd en energie in je site en blog steken. Als ie niet wordt opgemerkt of weinig verkeer weet te genereren is al die moeite voor niets gedaan.

Zorg ervoor dat je blog/website door de zoekmachine wordt gevonden. Deze techniek heet SEO (Zoekmachine Optimalisatie).

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachine adverteren.

Een deelgebied van deze wetenschap is linkbaiting of linkbuilding.

Link building ("linkopbouw") is het (doen laten) genereren van inkomende links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website, waarvoor het doel wordt nagestreefd deze populairder te maken dan andere websites over hetzelfde onderwerp en aldus hoger te scoren in zoekmachines op voor die website relevante trefwoorden.

Ik heb vandaag bij de ZB het handboek SEO geleend, om me te verdiepen in de techniek van zoekmachineoptimalisatie. Uiteraard in dit handboek veel aandacht voor linkbaiting.

Een link is een verwijzing van een website naar een andere website. Een link kan worden gezien als een stem die voor een andere website uitgebracht wordt.

Tot besluit een test om een (indicatie van) het linkprofiel van jouw website / blog samen te stellen: www.linkdiagnosis.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten