vrijdag, januari 22, 2010

#23 Evalueer wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd

Wat jammer: de cursus is klaar.

Toen ik hoorde dat we als Zeeuws Archief de cursus 23 archiefdingen gingen volgen, werd ik blij. Nog vrolijker werd ik toen ik begreep dat niet alleen een klein clubje medewerkers de cursus mocht volgen maar iedereen.
Helemaal enthousiast werd ik toen mij werd gevraagd als interne coach de collega's bij te staan.

Ik heb erg veel plezier beleefd aan de cursus. Bij het zelf de dingen doen maar ook bij de collega's helpen als er weer eens een HELLUP-gil klonk.


HELP!


Iedere dag keek ik op mijn Netvibes pagina om te controleren of iemand weer een stukje had geschreven. Dat zal ik missen. Al heb ik van enkele collega's gehoord dat zij hun blog blijven voortzetten, of verder gaan met een ander blog. Leuk! Ik zal je volgen.

Ik zal in ieder geval dit blog voortzetten en schrijven over de zaken die me interesseren. Er staan er zelfs nu nog een paar in concept.

Het afronden van de cursus zie ik dan ook niet als het einde (zoals ik op sommige blogs lees), maar eerder als een begin.

Ik hoop dat het enthousiasme dat er leefde tijdens de cursus blijft voortbestaan, en dat we met de kennis die we hebben opgedaan mooie toepassingen kunnen maken.

Dank aan de henri, marleen, alinda en edwin, dank aan de schrijvers van de oefeningen, dank aan mijn lezers, dank aan zij die reacties gaven, dank dat we de cursus mochten volgen.

En nu muzikaal het weekend in met Beginnings van Chicago, en dan vooral om dit gedeelte uit de tekst:


Only the beginning. Only just the start12 opmerkingen:

 1. Jij bedankt voor je inspirerende blog! Leuk om te lezen dat je ermee doorgaat! Er is niets wat ons in de weg staat om elkaar tips te blijven geven die niet in de cursus zaten, een soort 'ding 24' toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Poulus,

  Je drieentwintigste ding geplaatst! Toch gefeliciteerd ook al is het geen eindstreep voor jou. Jij gaat toch ook wel door met dit blog? Ik zal al die blogpostjes namelijk ook wel gaan missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Poulus,
  Ik heb je blog met heel veel plezier en belangstelling gevolg. Wat ik zo leuk vond (en vind!) is dat jij meteen alles wat je geleerd en gelezen hebt omzet in practische daden. Om dat zo via de cursus en via je cursusblog te doen is een hartstikke goede manier om van alles uit te proberen of het toepasbaar is voor het ZA en anderen. Geweldig hoor! Goed dat je doorgaat met je blog. Ik blijf je zeker volgen en ik kijk uit naar de dingen die we op educatie/expositiegebied samen en met andere collega's kunnen ontwikkelen! Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep!
  AnnekevW

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Poulus,

  Wat moet ik tegen jou nu nog zeggen? Van al het enthousiasme dat ik bij jullie teruglas was jij toch wel het meest enthousiast van allemaal. Het mooist is dat je voor alles ook meteen een toepassing zocht en 'ter plekke' ging zitten experimenteren. Dat soort ingrediënten maken dan wel dat ik denk: met zo'n man wil ik graag in een innovatieteam!

  Jij en Lineke hebben ook prima gecoached. Volgens mij heb je daar best veel tijd in gestopt, ook naast je werk.

  Wat kan ik dus nog zeggen? Chapeau! Dat het archief jou nog lang mag koesteren!

  Enne, nu vergeet ik nog bijna je te feliciteren met de afronding van de dingen. Maar op de een of andere manier is dat in jouw geval ook niet zo belangrijk. Zo voelt dat voor mij niet tenminste :-)

  Tot maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lol, was ik weer met de verkeerde account ingelogd. BB is de andere bij Google. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent mij een grote steun en toeverlaat geweest tijdens mijn ontdekkingstocht door de digitale jungle. Bedankt.

  Bowie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte, Poulus!
  Tsja, lastig om voor jou de gepaste woorden te vinden. Het eerste wat in me op komt is bewondering, respect en waardering. En verder ben ik je dankbaar voor de dingen die ik van je heb geleerd en uiteraard jouw onvermoeibare inzet als coach.

  Fijn dat je blijft bloggen ook... leve de rss :-)

  "Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."

  Mooi weekend en tot maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poulus, we kunnen er jou niet van betichten dat je er weinig aan gedaan hebt, in tegendeel zelfs, we hadden er bijna een dagtaak aan om al die blog-postings te lezen. Misschien moeten we voor jou maar een dubbel tarief in rekening brengen. Dat kan dan weggestreept worden tegen al je coach werk in het ZA. Nee, alle gekheid op een stokje, ik heb een enorme waardering voor de manier waarop jij met groot enthousiasme deze cursus hebt aangepakt, en tevens steun en toeverlaat geweest bent voor vele collega's. Ik sluit me helemaal bij Marleen aan dat het lastig is om voor jou de gepaste woorden te vinden. Nou een poging dan: Chapeau, petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Poulus,bedankt voor je inspirerende blog en voor het in daden omzetten van het idee van de lezingen op podcast, super, heb ik ze toch nog kunnen volgen. Ga zeker door met al die goede ideeën!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allen bedankt voor de felicitaties en de complimenten.
  Mijn enthousiasme is voorlopig nog niet te stuiten, dus deze laatste posting voor zeker niet het einde.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Poulus,

  Last but not least wil ik je ook feliciteren. Voor je inpiratie, je ideeen maar ook je inzet als coach naar je collega's toe. Een vast baken in een omstuimige zee van 23 webdingen waar je collega's op terug konden vallen wanneer zij het even niet meer zagen zitten. En daar verdienen jij en Lineke absoluut een dikke pluim voor. (en een certificaat ;o) Tot maandag!

  groetjes,
  Alinda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Poulus,

  Nogmaals bedankt voor je hulp als ik 'm (vooral in het begin) nodig had en gefeliciteerd met het behalen van jouw eindstreep. Ik kreeg van alle coaches 'n pluim, maar jij verdient ernaast 'n nog grotere, want naast je "gewone" werk en de coaching, kon jij ook zelf voor de 25e de cursus afronden.

  Nogmaals gefeliciteerd en tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen