woensdag, september 16, 2009

#6: Ontdekt FlickR

Vanochtend trof ik in mijn inbox de e-mail van Marleen, met daarin de inloggegevens voor de 23-archiefdingen site. Nu wordt het helemaal echt.

Vandaag tijd voor een heel leuk ding: FlickR. Maar ook eentje waar heel veel tijd in kan gaan zitten. In foto's kijken kan heel veel tijd gaan zitten. En in de mashup's nog veel meer. Heb vanmorgen al weer even zitten spelen. Grappig om met een paar klikken een puzzel te maken van een foto.

Ik heb al ruim 4 jaar een FlickR-pro account. Heb een contactlijst(je) en ben aangesloten bij een paar groepen.

Landelijke Archievendag 2005

Tijdens de Landelijke Archievendag 2005 heb ik foto's gemaakt. Ook tijdens Cees Fasseur zijn lezing. Hierboven één van de foto's. (klik op de foto en je komt op FlickR).

Nog steeds trots ben ik op onderstaande foto. Ook genomen tijdens LAD05. De foto heeft in diverse publicaties gestaan, waaronder het blad van de VNG.

Landelijke Archievendag 2005

Afgelopen maandag heb ik dan - eindelijk - het evaluatieverslag Nationaal Archief & Spaarnestad Photo op FlickR the Commons gelezen.
Het is een heldere leidraad voor andere archieven die hun beeldcollectie op FlickR willen zetten.

2 opmerkingen:

 1. Die trots is terecht, Poulus. Koesteren dat gevoel!

  En nu in het eggie inderdaad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Poulus,

  Ik heb je inmiddels ook in het vizier en zojuist toegevoegd aan Netvibes . Leuk om met jullie aan de slag te gaan de komende maanden. Ik wens je/ jullie veel succes en meld bij deze maar meteen dat je altijd kunt mailen als dat nodig is, ook via zdigitaal@gmail.

  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen